Annons
Annons


Snyggaste fåtöljen. Någonsin.


Måndag och full fart med nya fotograferingar och stylingar. Tänkte passa på att dela med mig av mitt senaste tillskott. Denna har länge stått högst upp på min önskelista och är utan tvekan den snyggaste fåtöljen genom tiderna.

Följ mig på Instagram @henriknero för mer inspiration.

Foto: Henrik Nero/Nero Interior.

Annons

Jaktstolen ”The Hunting Chair”, formgiven av Børge Mogensens för Fredericia, är en av hans mer ovanliga verk. Den ritades år 1950 till en utställning i Köpenhamn vars tema det året var ”Jaktstugan”.

Ramen är i olika varianter av ek, medan sits och rygg är av läder med justerbara remmar. En rustik kombination som Mogensen senare utvecklade i andra verk, som till exempel Spanska Stolen, ”The Spanish Chair”.

Fredericia Furniture är en familjeägd möbeltillverkare, vilket har bidragit till att skapa en internationell respekt för dansk design i generationer.

Spanska Stolen, också designad av Børge Mogensen 1958.

Företaget är starkt förknippat med namnet Børge Mogensen och producerar merparten av den berömda möbelarkitektens klassiker.

Sedan början av 1900-talet har samarbetet med några av dagens bästa danska formgivare givit några av de mest omtalade och prisbelönta möblerna de senaste åren och ny uppmärksamhet till varumärket.

Företagets historia går tillbaka till år 1911 då aktiebolaget Fredericia Stolefabrik grundades.

 

(0)
(2)

Kommentera | Translate

 


Annons


Laddar