Annons
Annons


Se Bemz x Tom Dixons nya överdrag till IKEAs soffa Delaktig


I och med IKEAs lansering av deras nya soffa DELAKTIG, som är framtagen tillsammans med industridesignern Tom Dixon, har Bemz och Tom Dixon gemensamt tagit fram en unik kollektion med designöverdrag. Kollektionen är enbart avsedd för möbelplattformen DELAKTIG och jag fick äran att både styla och fotografera dessa överdrag inför releasen.

Följ mig på Instagram @henriknero för mer inspiration eller kika in på www.nerointerior.se

Foto och styling Henrik Nero för Bemz & Tom Dixon.

Annons

 DELAKTIG består av anpassningsbara möbler skapade för att kunna modifieras av såväl andra företag som av privatpersoner. Dixon är känd för att gå sin egen väg och bryta normer inom möbelindustrin – vilket märks i den nya soffan. DELAKTIG ger stor plats för din egen stil och kreativitet, skapad för att samspela och anpassas efter miljö och behov. Du blir själv delaktig i designen.

Det är du och Dixon nu.

”Ju fler som involverar sig i DELAKTIG – desto bättre. Jag tycker det är så en modern verksamhet ska fungera.”
– Tom Dixon.

 Bemz har tillsammans med Tom Dixon tagit fram kollektionen och blir dom första som hackar plattformen – ett originellt initiativ där innovation möter hantverksskicklighet. Bemz x Tom Dixon består av tre unika designöverdrag som ska förvandla soffan till en mer exklusiv möbel.


Natural

“Natural” är skapat i blekt, tvättat, kakigrönt linne av tung kvalitet, designat för att se bättre och bättre med tiden likt ett par välanvända favoritjeans. Överdraget har en elegant, åtsittande passform som lyfter fram Delaktigs strömlinjeformade siluett. Tom Dixon har adderat överdimensionerade fickor och workwear-influerade bälten för att ge Delaktig en ny stil och funktion.

Superrock

Överdraget “Superrock” karakteriseras av ett grafiskt mönster ritat av Tom Dixon, tryckt på ett tungt bomull- och linnetyg med synliga naturfiber. “Superrock” är även det konstruerat i en del med lös passform med halvlång klädsel som döljer Delaktigs metallstomme. Den moderna siluetten och de svarta penseldragen förstärks med hjälp av svarta band längs sömmarna.

Floral

“Floral” är ett överdrag konstruerat i en enda del och har en halvlång klädsel som döljer Delaktigs metallstomme. Den lösa passformen och de överdimensionerade, synliga sömmarna ger överdraget en modern, avslappnad look som helt förvandlar Delaktigs siluett. Det storblommiga mönstret med klassiska engelska rosor valdes ut av Tom Dixon från Designers Guild. Tryckt i livliga färger på naturlig linneväv gör att varje enskilt överdrag får sitt eget unika rosenmönster.

Läs mer om samarbetet här.

(0)
(4)

Kommentera | Translate

 


Annons


Laddar