Henrik Nero
Jag jobbar som inredningsfotograf med fokus på bostadsförsäljning och reportage. Mitt stora inredningsintresse har lett till att jag förutom att fotografera även stylar och inreder. På mitt Instagramkonto @henriknero inriktar jag mig på skandinavisk inredning, modern som klassisk. Här delar jag med mig av mitt arbete, mina projekt, mina bästa bilder samt ger tips på hur man blir en bättre fotograf. 
Annons

Kylskåpet enligt din smak

 

Nu ges möjlighet att lyfta ditt kök till en personlig nivå och anpassa det till din egen inredningsstil. Med Samsungs nya kyl och frys Bespoke kan du kombinera färger och material som passar ditt hem bäst.

Foto & styling: Henrik Nero / Nero Interior – Betalt samarbete med Samsung Sverige.

Annons

Annons

Det har under senare tid kommit fler och fler lösningar på hur du kan få nödvändiga prylar hemma antingen bli osynliga eller med bra design bli en del av befintliga inredning.

Än så länge har kyl och frys hamnat mellan stolarna och princip endast kunnat implementeras i form av plats/inbyggda lösningar. Bespoke ger dina vitvaror karaktär och en design som man med stolthet kan visa upp.

Jag har inrett mitt egna kök för att visa fördelar och tips hur du själv kan göra hemma.

Annons

Första steget är att välja en färgsättning som binder ihop rummet med övrig/befintlig inredning. Jag har utgått med blå och beige som färg på kylen. Den beiga färgen valde jag för att plocka upp väggfärgen och nyansen på golvet. Det skapar tillsammans en varm känsla i rummet.

Sen har jag valt den blåa, delvis för att bryta av lite men också en färg som jag plockat upp i inredningsdetaljer. Som t.ex i tavlor, krukor och mattan med kanter och sömmar i blått. Sen har jag jobbat med accentfärger som även det matchar och binder ihop med det blåa. Exempelvis dom gröna stolarna och det ”mintgröna” köket. 

Bespoke kommer i fyra olika färger. Satin beige, Satin navy, Satin sky och Clean lavendel.

Sen när det är dags för din andra inredning så börja med val av dom större möblerna. Anpassa storleken på bord och stolar så dom passar in och har sin egna plats. Ett vanligt misstag är för stora möbler, som kan få ditt kök att kännas litet och trångt.

Annons

Prioritera funktion och håll köksbänken ganska ren. Om det ska vara mycket av något så fungerar alltid växter. Gärna mycket gröna blad.

Jag har även valt att mjuka upp rummet genom att använda textiler. Bland annat med en lampa och blomkrukor i tyg, samt en matta.

Jobba mycket med dynamiken som t.ex höjden. Använd belysning som gärna får hänga ner samt golv och bordslampor. Speciellt om du har högt i tak. Rena/råa materialval är ett säkert kort. Dom fungerar oftast bra till varandra och skapar en exklusiv känsla. Exempel kan vara massivt sten och trä samt olika metaller etc.

Dessa typ av material är även viktiga för färgsättningen, då dom fungerar som en brygga mellan dom olika kulörerna. En nämnare som med sina naturliga nyanser binder ihop dom mer distinkta kulörerna. 

Annons

Tänk på att inte blockera fönster och dess ljusinsläpp. Med taklampan i opalglas ville jag skapa en bistrokänsla. Här i bilden nedan ser ni min moodboard, som låg som grund för projektet.

Dela på:
Laddar