Henrik Nero
Jag jobbar som inredningsfotograf med fokus på bostadsförsäljning och reportage. Mitt stora inredningsintresse har lett till att jag förutom att fotografera även stylar och inreder. På mitt Instagramkonto @henriknero inriktar jag mig på skandinavisk inredning, modern som klassisk. Här delar jag med mig av mitt arbete, mina projekt, mina bästa bilder samt ger tips på hur man blir en bättre fotograf. 
Annons

Eklektisk inredningsdröm på Hälsingegatan i Vasastan

På Hälsingegatan 14 finner vi denna denna stilfulla tvåa om 54 kvm anno 1909. Ett hem i gråskala som skänker mycket inspiration. Se bilderna nedan.


 

Huset är ritat av arkitekt Axel Bergman och skroderar med sin takhöjd och paranta fönsterpartier en atmosfär i sann sekelskiftesanda. Här ser vi också en inredning av ikonisk design med en mix av samtida klassiker, som exempel soffan Tufty-Time från B&B Italia.

En annan stor favorit är soffbordet PK61 av Poul Kjaerholm, Fritz Hansen. Men lägenhetens kanske största raritet måste bli Charles Eames FSWFolding (F) Screen (S) in Wood (W) ritad 1946. En rumsavdelare i ett vintage och helt unikt exemplar.

Annons
Annons

Bostaden på Hälsingegatan i centrala Vasastan finns nu ute till försäljning och kan ses i sin helhet här.

 

Foto: Henrik Nero / Nero Interior för Sofie Vikström &  Brokr Fastighetsmäklare.

Charles Eames FSW, room divider i valnöt.
Stol i fiberglas av Charles & Ray Eames, 1940.
Annons
Tufty-Time soffa från B&B Italia.
Stol 4130 Grand Prix av Arne Jacobsen, Fritz Hansen.
Soffbord PK61 av Poul Kjærholm, Fritz Hansen.

Annons

Annons

Annons

Annons

Dela på:
Laddar