Henrik Nero
Jag jobbar som inredningsfotograf med fokus på bostadsförsäljning och reportage. Mitt stora inredningsintresse har lett till att jag förutom att fotografera även stylar och inreder. På mitt Instagramkonto @henriknero inriktar jag mig på skandinavisk inredning, modern som klassisk. Här delar jag med mig av mitt arbete, mina projekt, mina bästa bilder samt ger tips på hur man blir en bättre fotograf. 
Annons

Dom skapar Fine Art av historiska motiv

 

Genom att gå igenom gamla museeiarkiv så hittar Historly bilder som fallit i glömska och väcker dom till liv igen.

Följ mig på instagram @henriknero för mer inspiration eller kika in på hemsidan www.nerointerior.se

Annons

Annons

Bild och text: Henrik Nero.

Nystartade Historly nyttjar historiska motiv från våra svenska arkiv och privata samlingar till fine art-utskrifter tillgängliga för alla. Genom att i väcka liv i äldre verk lyfter dom historiska händelser och hyllar motiv som fallit i glömska. En idé enligt mig, helt rätt i tiden och något som kanske kan benämnas Sustainable Art.

”Genom att lyfta dessa motiv till ytan och göra dem mer
tillgängliga vill vi hylla vår historia och på sikt skapa ett bidrag till svensk kultur.”

Historly grundades i Stockholm av Hanna Hedin och David Spennare, med målet att göra historiska verk och fotografier mer lättillgängliga för människor.

 Historien bakom verken står också i fokus och finns att läsa om varje motiv. Bilderna retuscheras noggrant för att återspegla originalskicket. Eventuella revor och märken tas bort och färger återställs innan bilden är redo att tryckas.

Annons

”Det finns oerhört vackra,
starka och genomarbetade verk i privata samlingar och arkiv som ligger i
näst intill glömska.”

Samlingen består i fotografier, målningar och gamla affischer utskrivna på Hahnemühle FineArt, ett högkvalitativt utskriftspapper. Jag fick testa på att använda ett par av deras utskrifter till mitt senaste stylinguppdrag. Det är också dom bilderna som ni kan se här.

Spana in hela kollektion på www.historly.se eller på deras Instagram @historly


 

Annons
”Det är något speciellt med att hitta en hundra år gammal bild som legat dold i arkivet för att sedan sitta på väggen i någons vardagsrum och bli ett föremål för samtal och diskussioner.”
Alla verk trycks i Sverige på ett tjockt premiumpapper från Hahnemühle, med en hållbarhet på över 60 år.

Annons

Dela på:
Laddar